ESG News
ESG News
1St Media:Srbija Ziđin Koper organizovala Radničke sportske igre 2023.
2023/07/27 3748

Kabinet generalnog direktora Srbija Ziđin Koper, u saradnji sa sindikatima, drugi put su danas u hotelu „Jezero” na Borskom jezeru organizovali radničke sportske igre. Kompanija je prvo sportsko nadmetanje među zaposlenima organizovala oktobra 2020.

Naredne dve godine „pobeđivala je“ korona i nije dozvolila da ova lepa manifestacija dosad postane tradicionalna.

“Radničke sportske igre 2023. okupile su oko 200 zaposlenih iz svih kompanijskih ogranaka, koji su imali priliku da se takmiče u devet disciplina: mali fudbal, košarka, kuglanje, pikado, stoni tenis, preferans, plivanje, pecanje i natezanje konopca. U ime organizatora, učesnike je pozdravio izvršni zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper Tang Kuangren.

Kuangren je zaključio da Srbi i Kinezi podjednako vole fudbal, košarku, odbojku, stoni tenis i druge sportove.

“Obe države dele isti žar i interesovanje prema sportu, a zajedničko nam je i to da sportisti i sportistkinje iz naših zemalja postižu izvanredne rezultate na međunarodnim takmičenjima i čine oba naroda ponosnim. Verujem da će i tokom ovih sportskih igara svi učesnici pokazati snažan kolektivni, borbeni, prijateljski i takmičarski duh, kaže Kuangren.”

“Nadam se i da će svi takmičari na terenu biti vedri i energični, da će sarađivati, biti puni samopouzdanja, da će vladati pozitivna atmosfera i da ćemo pokazati izuzetan duh kompanije Srbija Ziđin Koper. Prijavio sam se i ja za stoni tenis i radujem se prilici da kroz sportski okršaj razmenim tehniku i veštinu sa drugim učesnicima. I zapamtite, svi ćemo mi danas biti pobednici, bez obzira na plasman koji ostvarimo, poručio je izvršni zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper.

Organizatori su istakli da je cilj ovogodišnjih radničkih sportskih igara jačanje uma, tela i kolektivnog duha i da je prijateljstvo na prvom, a takmičenje na drugom mestu.

Srbija Ziđin Koper je za pobednike obezbedila novčane nagrade u vrednosti 8.000 dinara za prvo mesto, 5.000 za drugo, a 3.000 dinara za treće mesto.



Source: 1st Media