Media Coverage
Media Coverage
Media focus
Bor030: Srbija Ziđin Koper obeležila međunarodni dan planete Zemlje akcijom sadnje u majdanpečkom vrtiću
2023/04/25 4397

Pod sloganom „Sačuvajmo zajedno planetu Zemlju“, generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu i menadžment majdanpečkog ogranka kompanije posetili su, dan uoči Međunarodnog dana planete Zemlje obdanište „Marija Munćan“ i poklonili im oko 200 sadnica crnog bora.

Zajedno sa mališanima i njihovim vaspitačima, oni su uživali u pošumljavanju dečjeg parka unutar vrtića i na taj način još jednom pokazali brigu o deci i okruženju u kome ona odrastaju.

Rukovodilac majdanpečkog ogranka Srbija Ziđin Koper Branislav Tomić istakao je da ova kompanija već duže vreme organizuje akcije pošumljavanja i ozelenjavanja i trudi se da poboljša ekološku situaciju u opštini Majdanpek.

„Ovoga puta želeli smo da najmlađima pokažemo kako treba brinuti o planeti i mislim da je to veoma lepa stvar. Osmesi mališana govore koliko oni uživaju u ovome“, kaže Tomić.

Direktorka Ustanove za decu „Marija Munćan“ Jelena Sperlić je izjavila da se deci u vrtiću svakodnevno posvećuje pažnja, vaspitači im redovno pričaju o ekologiji i imaju projektne teme o ovoj oblasti.

„U vrtiću obeležavamo sve značajne datume, pa je i ovaj dan za nas veoma poseban. Kompanija je kao i mnogo puta do sada pokazala da joj je stalo do grada Majdanpeka i, naravno, do dece koja u njemu odrastaju“, ističe Sperlić.

Generalni direktor SZK Ću Guodžu je istakao da su deca naša buduća generacija i da su veoma srećni što su ovde da sa njima zajedno grade bolji svet.

„Potrudićemo se da ubuduće organizujemo više ovakvih akcija i da sa mališanima učestvujemo u očuvanju planete Zemlje“, kazao je Guodžu.

Odeljenje za zaštitu životne sredine, koje je glavni organizator većine ekoloških akcija u Majdanpeku, pored ovih sadnica pripremilo je još stotinak mladica crnog bora za dečje ustanove u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi.


Source: bor030