News
News
news
Ist Media:Prva poseta čelnika Bora rudniku Čukaru Peki od otvaranja. Milikić: Ovo je novo poglavlje u razvoju grada
2023/07/28 3600

Prvi put od oktobra 2021. godine, kada je otvoren rudnik bakra Čukaru Peki, gradski čelnici Bora posetili su sva postrojenja rudnika, i tom prilikom  je gradonačelnik Aleksandar Milikić rekao da je vrlo zadovoljan dosadašnjim tehnološkim i ekološkim napretkom, kao i da se nada da će kompanija nastaviti da se razvija i radi za dobrobit svih stanovnika Bora.

“Ovde je potpuno zeleni rudnik u kom radi preko 1100 zaposlenih od čega je 90% građana Srbije. U Bor se danas zapošljavaju radnici i iz Loznice, Šapca, Paraćina,  Zaječara, Niša i Beograda, pa je očigledno da je rudnik otvorio jedno novo poglavlje razvoja grada Bora ali i pokazao da se uz dobro poslovanje i dobru organizaciju posla može voditi računa i o zaštiti životne sredine, rekao je Milikić.

Nakon posete pogona niskopa, flotacije, jedinstvenog pasta sistema u Evropi do samog deponovanja rude, Milikić je ocenio da nema nikakve pretnje po životnu sredinu, život i zdravlje ljudi.

“Pored toga, uverili smo se da poslovodstvo rudnika vodi računa o standardima proizvodnje, i da primenjuje najsavremenije tehnologije, istakao je Milikić, koji je sa delegacijom obišao i novu administrativnu zgradu i modernu fiskulturnu salu koju mogu koristiti svi zaposleni i njihovi članovi porodica.

Zato je mišljenja da danas svi imaju korist od rudnika Čukaru Peki, pre svega zaposleni, a onda i građani Bora, meštani sela, ali i Republika Srbija, kao i sama kompanija.

Istakao je da je dobro što se uveliko radi na projektu donje zone ležišta, što znači da će se na ovom prostoru rudariti još mnogo godina.

U obilasku pogona razgovarao sam sa zapslenima i tom prilikom nisam čuo nijednu lošu reč o pristupu kompanije prema njima, o lošim uslovima rada ili visini zarada. Mora da se radi i da se zaradi plata, ali jednostavno, svi koji rade u rudniku imaju perspektivu, smatra je Milikić.

U Ziđinu su ponovili da je kontinuirani rast i razvoj zelenog rudnika na dobrobit cele društvene zajednice, kao i da rudnik Čukaru Peki bude prvi u Evropi i svetu po pitanju ekološkog napretka, ali i najsigurniji rudnik kada je reč o bezbednosti zaposlenih.



Source:1st Media