News
News
news
Chamber of Commerce and Industry of Serbia:Компанија Serbia Zijin Mining добитник награде Привредне коморе Србије за пословни успех у 2023. години
2023/12/12 2673

Јуче су у Привредној комори Србије додељене награде за пословни успех, које се традиционално додељују од 1969. године најуспешнијим привредним друштвима и водећим пословним лидерима у Србији.

Ове године међу добитницима је компанија Serbia Zijin Mining, захваљујући одличним пословним резултатима постигнутим у овој години, повећању укупног прихода и извоза, расту броја запослених, увођењу нових технологија и иновација, заштити животне средине и доследној примени концепта друштвено одговорног пословања, речено је данас у образложењу награде.

“Serbia Zijin Mining је компанија у развоју. За само две године рада првог зеленог рудника у Србији, рудника бакра и злата, Чукару Пеки, постигла је изванредне производне резултате и постала најзначајнији српски извозник. Изградњом најсавременијих постројења, употребом најмодернијих технологија и метода у поступку експлоатације и прераде руде и коришћењем опреме последње генерације, а пре свега применом највиших стандарда у области заштите животне средине, Serbia Zijin Mining је поставила основе новог, модерног, зеленог рударства у Србији. Ова награда представља поред признања и велику одговорност за све наше запослене, у чију ће се едукацију још више улагати.”- истакао је Ган Јонгганг, заменик генералног директора компаније Serbia Zijin Mining.

Напомињемо, да је у изградњу рудника „Чукару Пеки“, до почетка децембра ове године уложено близу 920 милиона долара, а у изградњу и развој доње зоне планирано је улагање од 3,811 милијарди долара. Осим циља, да изгради најмодернији зелени рудник у Европи, који ће управо на основу технолошких достигнућа и постављених еколошких и безбедносних стандарда бити пандан првокласним светским рудницима, компанија планира и повећање производње и дневног капацитета прераде руде. Такође, један од приоритета, с обзиром на усмереност компаније на употребу обновљивих извора енергије, уз изградњу комплетне рударске инфраструктуре у доњем рударском појасу, биће и изградња соларних електрана.

У овом тренутку компанија Serbia Zijin Mining има 1244 запослена, од чега 90 % чине српски држављани. Млад и стручан колектив, одлични услови рада и професионалног развоја, омогућили су да је компанија препозната у јавности и као један од најпожељнијих послодаваца, чему у прилог говори све већи број младих стручњака, који аплицирају за рад у једној од најуспешнијих компанија у Србији.

Свеукупни резултати рада и ове али и претходне године, омогућили су да Serbia Zijin Mining буде континуирано у врху листе 100 најзначајнијих привредних друштава у Србији, као и међу 100 најбољих компанија у југоисточној Европи.




Source:Chamber of Commerce and Industry of Serbia